Då var det dags att testa trainer och kondisen ordentligt. Bojan kom upp igår och tog med sig sin cykel med Polar effektpedaler så vi kunde testa trainers effekt mot pedaler. Det visade sig att det diffade väldigt lite, 10-15 watt, vilket är helt klart godkänt med tanke på min budgetvariant av trainer (Tacx Flow Smart) och faktorer som däcktryck, kalibrering med mera.

Efter det var det dags för ett FTP-test, samma som jag gjorde tidigare i Zwift (Strava), fast denna gång utan ERG-mode. Sist jag körde detta test fick så sjukt fina kurvor och raka linjer. Denna gång slet jag som ett djur och kurvorna var mer i ”linje” med verkligheten. Bojan peppade och frågade mig och Boris skalor från 0-20 och pressade mig lagom lätt så jag gjorde ett bra och tillförlitligt test. Nya siffror att föra in i Training Peaks och nya uppdateringar i min profil.

Första bilden visar FTP-testet i ERG-mode.

skarmavbild-2016-10-30-kl-14-40-51

Nedan FTP-testet som jag körde exakt två veckor efter det första utan ERG-mode.

skarmavbild-2016-10-30-kl-14-40-06

Nu har jag fått ett fyra veckors schema som ska köras rullande. Dags att ta träningen till en ny nivå och kliva i dom stora skorna med termer som VO2 Max, Tröskelintervaller, Norska 4×4, Klassisk endurance tramp och så vidare.

Målet är samma som tidigare, att klara Vätternrundan på 11 timmar utan draghjälp i klunga, men nu vill jag även få upp farten så klubbmästerskapen blir roligare och Halvvättern med en sub5:a körs utan problem. Det är många veckor tills dess och med Bojans hjälp tror jag att detta kommer att gå galant.

Jag har ju dessutom börjat lyssna på Jonas Coltings podd där han tipsar om kost och hälsa samt mängder med träning. Bra gäster och mycket info för den nyfrälste inom träning och hälsa. Så med ny mjölk i kylen och avokado i fruktkorgen så kommer säkert kroppen må mycket bättre nästa år när jag och Alexander ska köra Vätternrundan. 6:e rundan för honom och min första så inga rekord, och jag tror inte vi kommer att satsa på att köra på 11 timmar då det är mitt första VR.

Time will show!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s