Igår var det dags för ytterligare ett test. Barnen hade lagt sig och Mia hade kommit hem från föräldrarådet. Jag hade redigerat bröllopsbilder och tänkte köra ett kort pass med min cykeldator kopplad till trainern.

Lätt som en plätt att få trainern att kopplas ihop med cykeldatorn, Garmin Edge 520, men att sätta en bana till träningsprogrammet och få det att fungera med watt med allt vad det heter var lite svårare. Utan att jag visste vad jag hade gjort så jag satte min Edge 520 på banen Sibbofjärden runt och började trampa.

”Sibbofjärden runt” är en sträcka på 29km som jag kör veckovis över sommaren. Mitt mål är att ta den banan under en timme och i somras var jag nere på 1.00.53 och då tyckte jag att jag hade maxat mig totalt. https://connect.garmin.com/modern/activity/1299000815

Igår gick det betydligt saktare och mitt i allt så sa cykeldatorn att jag skulle köra på under 10 km, nedtrappning 2,5 km osv vilket gjorde mig förbryllad. Sedan när jag ”gått i mål” så hade jag trots allt 10 km kvar att köra för att träningspasset inte var över. Så jag har lite att titta på så att jag enbart kan köra efter min bana eller köra ett träningsprogram efter watt.

I vilket fall som helst är jag väldigt nöjd med gårdagens lilla tur och det kommer att bli många mil med min Garmin när jag inte vill sitta med Zwift gänget och cykla runt i England, Australien och resten av världen.

Har fått kläm på kadensen nu så den är stabilare och ligger på 90-100 rpm varje gång jag kör. Pulsen har faktiskt gått ner lite också. Tidigare toppade den 193-196 bpm när jag körde på hårt. Igår ett snitt på 163 bpm och en topp på 182 bpm. Kul att konditionen börjar ge resultat även om min pace fortfarande är densamma. Bara att köra på och träna hårdare!

Skärmavbild 2016-10-19 kl. 11.18.02.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s