Innan jag åkte till Italien kom den. Min Tacx Flow Smart trainer som ska rädda vintern och se till att mitt mål uppnås. Och vilken grej det är!

Att sätta ihop den och komma igång är inga problem. Man får bara se till att kalibrera den innan man kör några långpass. Har man flera sensorer som jag på cykeln kan det vara bra att tänka på det när man kopplar upp sig mot Zwift eller Bkool till exempel. Det går även att köra mot en vanlig cykeldator typ Garmin Edge 520 som jag har, men det har jag inte testat än.

Jag har ett testkonto på Zwift som går ut efter en viss sträcka och sen får jag två gratis månader eftersom jag har ett Strava Premium konto. Sen får vi se om jag kör på eller inte. Målet är att köra kontinuerligt i vinter och garanterat med Bojan om det blir långa pass. Då är cykeldatorn smidigare och det synkas upp till alla sidor.

Zwift är ganska rolig tjänst. Idag har jag cyklat på Te Anu och Naunonga som ligger nordöst om Australien. Stigning på 487meter under en sträcka på 22,9km. Men det är egentligen det sista 7km som stigningen sker på. Sinnesjukt jobbigt men kul och jag fick en 6:e plats av någonting, så här är det ju innan man har koll på nya tjänster, och körde ett bra pass på 1 timme och ett snitt på 179watt.

Jag tror att jag kommer att köra mer via Tacx appen längre fram i vinter. Jag ska göra mitt FTP-test så jag har lite mer koll på hur jag står i kondition osv. Jag har ju som sagt inte rört mig speciellt mycket på 44 år så det är nog inte världens bästa värden, men ett riktmärke för att det kan ju bara bli bättre.

Ser verkligen fram emot att få nöta många mil på trainern och kul och se hur det blir i vår när man kommer ut igen. Har träningen gett resultat? Så klart, men med hur mycket är frågan.

https://www.strava.com/activities/744572291

skarmavbild-2016-10-14-kl-22-30-40

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s