Detta är bland det roligaste jag har varit med om! 

Vi var många som skulle köra, 23 stycken. Perfekt! Trosabygdens Cyklister är en snäll klubb och låter säkert en rookie hänga på klungan längst bak, tänkte jag. Och så blev det nästan…

Tävlingsledaren börjar med att räkna in alla och säger sedan: Okej, får ni punka så är det otur för er. Men ramlar någon så stannar vi till och kollar att allt är bra. Vi kan väl rulla ut här tillsammans och så får vi se hur det går. Lycka till nu.

Så samlar alla ihop sig och sätter sig på cyklarna. När vi rullar ut från OKQ8 inne i Vagnhärad så låter det runt omkring mig från alla cykeldatorer. Kommer ner mot första lilla bron och ser att klungan drar iväg så det blir en lucka framåt på 2 meter. 2 meter blir 3, 4, 5 meter och jag växlar upp och trampar på mer och mer. På raksträckan hör jag bakom mig; – Va fan, är det Jimmy som drar eller? Och så drar två cyklister förbi mig. och täcker luckan som nu blivit 10-15 meter.

Innan vi har kommit till avtagsvägen mot Kustvägen 219 så går det närmare 40km/h och jag inser att detta kommer aldrig att gå för mig. Andas lite för pulsen har nu gått från 101 till 180 på 3 minuter typ. Växlar ner för att få rätt kadens och ligger på 30km/h och en kadens på 95-100rpm.

Vid bron över E4 passerar Sandra Åkerlund mig och jag tänker att nu har jag någon att ligga bakom ett tag för att få lite draghjälp. Sandra tittar bakåt flera gånger och ökar. Jag hänger på och i backen mot avfarten till Västerljung så får jag bromsa, jag har bättre rull än henne. Bra då har jag lite hjälp i alla fall. När backen kommer upp mot Sillekrog sticker hon, och det går fort. Jag försöker hänga på men efter 400m är hon för långt borta. När alla utförsbackar kommer så är jag nästan ikapp henne nere vid Lästringe. Där ska vi svänga höger mot Gnesta och där ser hon mig och förstår att jag har haft en snabb nerförs backe. Då sticker hon igen och nu är det en lila ryggtavla som blir mindre och mindre för varje kilometer som vi kör.

Jag kommer i mål på 1:29:10 slog av den efter en runda i mål, men en bra tid att ha som riktmärke. Sandra var några minuter före, Bojan 1:17 och Jimmy Karlsson som drog i början gick i mål på 1:02 tror jag.

Det var vackra vyer och jag passade på att ta lite bilder när jag ändå trampade på i solen, jag hade ju ingen som jagade mig och jag börjar blir hyfsat stabil med handen och kameran när jag kör.

Hade jag inte kört 6 mil dagen innan så kanske det gått lite fortare. Men jag ville så gärna testa att köra till svärföräldrarna och jag låg på lilla klingan hela sträckan med ett snitt på 22km/h. Men det tar på krafterna ändå och mina ben var stumma nästan hela tävlingen. Låg jag på 100 rpm i kadens s  var benen okej, men så fort jag gick under 100 så kom mjölksyra/värken.

Detta blir en bra testpunkt och jag kommer att köra Sillen runt innan snön kommer för att se om jag får en snabbare tid innan 2017.

Mycket nöje!

https://www.strava.com/activities/724675024

skarmavbild-2016-09-27-kl-12-49-17

PS: Det har väl aldrig hänt att jag är först, men denna vecka så fick jag en liten överraskning. ;0)  DS. skarmavbild-2016-09-26-kl-16-15-16

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s